Cartofi dulci copţi cu fasole
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi dulci copti cu fasole din: cartofi dulci, boia afumata, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar brun, otet de vin rosu, sos worcestershire, amestec de fasole boabe, rosii si smantana.
- 4 cartofi dulci mici
- 0 lingură de boia afumată
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căţei de usturoi, pisaţi
- 1 lingură de zahăr brun
- 1 lingură oţet de vin roşu
- un strop de sos Worcestershire
- 800 g amestec de fasole boabe din conservă, scursă
- 400g roşii tocate de la conservă
- 4 linguri de smântână uşoară, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se înţeapă cartofii dulci cu o furculiţă de câteva ori, apoi se coc în cuptorul cu microunde la treapta cea mai înaltă timp de 8 minute sau până se înmoaie. Se ung cu o linguriţă de ulei, o linguriţă de boia, sare şi piper. Se mută într-o tavă şi se coc la cuptor timp de 10-15 minute până devin crocanţi.
Intre timp, se pregăteşte fasolea. Se căleşte ceapa în uleiul rămas până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, zahărul, oţetul, sosul Worcestershire şi boiaua rămasă şi se mai lasă 1-2 minute, până ce amestecul devine lipicios. Se pun în tigaie fasolea, roşiile şi un strop de apă, apoi se lasă la fiert la foc mic, până se fac cartofii.
Se servesc cartofii cu fasolea deasupra, o lingură de smântână şi un praf de boia, după preferinţe.
Cartofi dulci copţi cu fasole
Pofta buna!