Cartofi dulci cu fasole verde
PrinteazaCartofi dulci cu fasole verde din: cartofi dulci, fasole verde, migdale, usturoi, ceapa verde, ardei capia, vin alb dulce, sos de soia, ulei de masline, cuisoare, sare, piper, smantana.
- 1 kilogram cartofi dulci
- 500 g fasole verde
- 100 g migdale
- doua fire de usturoi
- o legatura de ceapa verde
- un ardei capia
- 300 ml vin alb dulce
- doua lingura cu sos de soia
- 75 ml ulei de masline
- doua cuisoare
- sare
- piper
- smantana
Mod de preparare:
Fasolea verde se spală, se taie bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Cartofii dulci se curăţă de coajă, se taie bucăţi potrivit de mari, se spală şi se pun într-un bol.
Ceapa şi usturoiul verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii subţiri.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte ardeiul, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se ţin două minute pe foc. Se adaugă cartofii dulci, fasolea verde, cuişoarele, migdalele, sosul de soia, sare şi piper după gust.
Se amestecă totul, se pune într-un vas adânc şi se toarnă deasupra vinul alb. Se adaugă apă cât să acopere legumele şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până scade sosul şi legumele sunt fierte.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu smantana.
Cartofi dulci cu fasole verde
Pofta buna!