Wedges picanti de cartofi dulci din: chimiopn, ardei iute, sumac, cimbru, rozmarin, usturoi, lamaie, ulei de masline, cartofi dulci. Ingrediente: câte 2 linguriţe de chimion pudră, fulgi de ardei iute şi sumac 2 linguri frunze de cimbru, tocate grosier 2 linguri frunze de rozmarin, tocate grosier 3 căţei de usturoi coaja şi zeama de la […]
Cartofi dulci cu fructe
PrinteazaCartofi dulci cu fructe din: cartofi dulci, unt, ananas, sare, piper, zahar scortisoara, branza feta.
Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, iar vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la întărirea sistemului imunitar.
Potasiul este important pentru echilibrul electrolitic și pentru sănătatea inimii.
Deși dulce, cartoful dulce are un indice glicemic mai scăzut decât cartofii albi, ceea ce înseamnă că el eliberează glucoza în sânge într-un ritm mai lent și stabilizează nivelul zahărului din sânge.
Acest lucru este benefic în gestionarea diabetului și menținerea nivelului de energie constant pe parcursul zilei.
- 600 g cartofi dulci
- unt pentru prăjit
- 1 ananas mic
- piper
- sare
- 1 linguriţă de zahăr din trestie
- praf de scorţişoară
- 200 g brânză feta
Mod de preparare:
Se spală cartofii dulci, se curăţă şi se taie felii subţiri.
Intr-o tigaie se lasă puţin unt să facă spumă, după care se prăjesc uşor feliile de cartof dulce, întorcându-le de pe o parte pe alta.
Se curăţă ananasul, mijlocul lemnos se îndepărtează, iar pulpa se taie cuburi. Ananasul se adaugă apoi la cartofii dulci, după care amestecul se condimentează cu sare, piper, zahăr şi puţină scorţişoară. Se adaugă puţină apă.
Se lasă toate ingredientele să clocotească uşor circa 15 minute la foc mic. Eventual, din când în când se mai poate turna puţină apă.
Se taie cuburi brânza feta, se adaugă la amestecul de cartofi dulci şi ananas şi se încălzeşte în tigaie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!