Cartofi dulci gratinati cu topping de nuci pecan
PrinteazaO reteta de Cartofi dulci gratinati cu topping din nuci pecan din: cartofi, unt, coaja de portocala, zeama de lamaie, suc de portocale, usturoi, cuisoare, crutoane, unuci pecan, ceapa verde si parmezan.
- 1/4 kg de cartofi dulci
- 2 linguri de unt nesarat, topit
- 1 1/2 lingurita de coaja de portocala, rasa fin
- 2 linguri de zeama de lamaie, proaspat stroarsa
- 2 linguri de suc de portocale, proaspat stors
- 1 lingura de usturoi pisat
- 1/2 lingurita de cuisoare englezesti, macinate
- 1/2 cana de crutoane din faina integrala, proaspete
- 1/3 cana de nuci pecan, injumatatite si taiate fin
- 1/4 cana de ceapa verde, tocata
- 2 linguri de parmezan, ras fin
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 C cu grilajul in pozitia centrala. inteapa cartofii cu furculita de cateva ori si impacheteaza-i pe fiecare in folie de aluminiu. Coace cartofii pana se inmaoaie aproximativ 45 de minute.
Indeparteza cu grija folia si taie legumele pe jumatate. Scoate-le miezul cu o lingura si pune-l intr-un bol. Zdrobeste cartofii cu untul, coaja de portocala, sucul de lamaie si de portocala, usturoiul, cuisoarele si sarea de mare, dupa gust.
Amesteca intr-un bol crutoanele, nucile pecan, ceapa verde si parmezanul. Redu caldura la 190 C si unge un vas de yena sau o tava de copt din ceramica. Pune mixtura de cartofi si orneaza cu crutoane. Coace pana se rumenesc crutoanele, aproximativ 30 de minute.
Cartofi dulci gratinati cu topping din nuci pecan
Pofta buna!