Cartofi dulci cu iaurt și mirodenii

Printeaza

Cartofi dulci cu iaurt și mirodenii din: cartofi dulci, iaurt grecesc, ulei de masline, boia dulce, chimion, scortisoara, sare, piper, busuioc, nuci.

Dificultate: Ușor, Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați în cuburi sau felii subțiri
  • 200 g iaurt grecesc sau iaurt obișnuit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • Sare și piper, după gust
  • O mână de frunze proaspete de busuioc sau mentă, tocate mărunt
  • O mână de nuci sau migdale mărunțite (opțional, pentru decor)

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol, amestecați uleiul de măsline cu boiaua dulce, chimionul măcinat, scorțișoara, sare și piper.

Adăugați cuburile de cartofi dulci în bol și amestecați bine pentru a le acoperi cu amestecul de mirodenii.

Așezați cartofii pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau ușor unsă cu ulei. Coaceți cartofii în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute sau până devin aurii și moi.

În timp ce cartofii se coc, amestecați iaurtul cu frunzele de busuioc sau mentă tocate. Scoateți cartofii din cuptor și așezați-i într-un vas de servire.

Turnați sosul de iaurt peste cartofi și presărați nucile sau migdalele mărunțite, dacă doriți. Servește cartofii ca garnitură sau ca fel principal.

Reteta Cartofi dulci cu iaurt și mirodenii

Valori nutriționale aproximative per porție:

  • Calorii: 220 kcal
  • Carbohidrați: 30 g
  • Proteine: 6 g
  • Grăsimi: 8 g

 

Această rețetă de cartofi dulci cu iaurt și mirodenii este o combinație echilibrată între dulcețea cartofilor, aroma condimentelor și prospețimea iaurtului.

Este o opțiune sănătoasă și hrănitoare potrivită pentru o masă principală sau ca garnitură. Poate fi adaptată și personalizată în funcție de preferințele tale de gust și de alimentație.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Supa crema de cartofi dulci, costita si porumb

Supa crema de cartofi dulci, costita si porumb din: ulei, costita afumata, ceapa, usturoi, boia, cartofi, supa de pui, cimbru, porumb, smantana. Ingrediente: 1 lingură ulei 200 g costiţă afumată 1 ceapă, tocată mărunt 1 căţel usturoi, tocat 1 linguriţă boia 2 cartofi dulci – circa 800 g – curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi mici […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.