Cartofi dulci la cuptor
PrinteazaCartofi dulci la cuptor din: smantana, usturoi, cimbru, spanac, nucsoara, unt, cartofi, branza.
- 300 ml de smântână dulce slabă
- 1 căţel de usturoi decojit
- 2 fire de cimbru
- 250 g de spanac congelat
- nucşoară proaspăt rasă
- unt pentru uns
- 850 g de cartofi dulci, decojiţi şi feliaţi mărunt
- 25 g de brănză tare rasă, precum cheddar sau parmezan
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180° C. Se pun smântâna, usturoiul şi firele de verdeaţă intr-o cratiţă mică şi se încălzeşte treptat la temperatura de fierbere sau aproape de aceasta.
Se opreşte focul, se asezonează şi se lasă să se infuzeze. Se pune spanacul in strecurătoare, se toarnă un ibric de apă fiartă şi se lasă să se scurgă câteva minute. Apoi se stoarce cât mai multă apă posibil. Se asezcnează cu sare, piper şi nucşoară proaspăt rasă.
Se unge bine cu unt un vas termorezistent şi se aşază jumătate din feliile de cartofi dulci pe fundul acestuia. Se pune un strat de spanac, apoi cartofii rămaşi.
Se toarnă amestecul de smântână printr-o sită pentru a îndepărta usturoiul şi ierburile, apoi se presară brânza. Se coace totul 45-55 de minute până se rumeneşte şi se înmoaie.
Pofta buna!