Cartofi dulci prajiti
PrinteazaCartofi dulci prajiti
Cartofii dulci fac parte din familia plantelor căţărătoare, care sunt deseori plantate cu scop decorativ. Partea comestibilă a plantei nu este un tubercul autentic, ca în cazul cartofului, ci o rădăcină. La piaţă, cartofii dulci atrag atenţia prin coaja lor portocalie, un indiciu al conţinutului bogat de beta-carotină.
Cartofii dulci sunt deseori lăudaţi ca alternativă sănătoasă a cartofilor, dar acest lucru depinde de modul lor de preparare. Fierţi si zdrobiţi, ei au puţine calorii şi sunt bogaţi în elemente nutritive. Dacă adăugăm unt sau ulei, numărul caloriilor creşte vertiginos.
Copţi în cuptor, ei îşi dezvoltă întreaga dulceaţă naturală. Dacă dorim sâ-i preparăm după metoda „sănătoasă”, tăiem cartoful dulce în bucăţi mari şi rotunde, ca nişte chipsuri, sau felii subţiri, ca nişte cartofi pai, îi dăm prin ulei cu usturoi şi alte condimente şi îi răsfirăm pe o tavă de copt. ‘ într-un cuptor bine încins, cartofii dulci vor fi copţi în aproximativ o jumătate de oră.
La jumătatea timpului de coacere, trebuie întorşi.
Ei pot fi, de asemenea, tăiaţi pai şi prăjiţi în baie de ulei. Se savurează cu smântână sau un sos din maioneză condimentată cu curry. Experienţa aceasta v-ar putea determina să renunţaţi definitiv la tradiţionalii cartofi prăjiţi.