Cartofi dulci umpluti cu branza dulce

Printeaza

Cartofi dulci umpluti cu branza dulce din: cartofi, oua, branza dulce, sare, unt, faina, lapte sau smantana, marar, cimbru.

Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, iar vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la întărirea sistemului imunitar. Potasiul este important pentru echilibrul electrolitic și pentru sănătatea inimii.

Indice glicemic scăzut:

Deși dulce, cartoful dulce are un indice glicemic mai scăzut decât cartofii albi, ceea ce înseamnă că el eliberează glucoza în sânge într-un ritm mai lent și stabilizează nivelul zahărului din sânge. Acest lucru este benefic în gestionarea diabetului și menținerea nivelului de energie constant pe parcursul zilei.

Fibre dietetice:

Cartoful dulce conține fibre dietetice, care contribuie la sănătatea digestivă prin promovarea tranzitului intestinal regulat și menținerea sănătății colonului.

Antioxidanți:

Cartofii dulci conțin antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și antocianinele (în cazul celor cu pulpă violet), care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ și pot reduce riscul anumitor boli cronice.

 

 

Ingrediente:Cartofi dulci umpluti cu branza dulce

  • 12-14 cartofi mari
  • 3 ouă
  • 300 g brânză dulce
  • sare
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 1 cană cu lapte nefiert sau smântână
  • mărar tocat
  • 1 lingură cu cimbru măcinat (opţional)

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi fiecare cartof în jumătate.

Scoateţi, folosind o linguriţă sau un cuţit cu vârf ascuţit, miezul cartofilor; separat amestecaţi brânza cu ouăle, săraţi uşor, amestecaţi pasta cu cimbru măcinat şi umpleţi jumătăţile de cartofi.

Aşezaţi cartofii în cratiţă largă, acoperiţi cu apă caldă, fierbeţi la foc potrivit cu vasul acoperit.

Săraţi puţin sosul obţinut, iar după 1/2 oră trageţi vasul deoparte.

Faceţi pe foc mic, folosind o cratiţă mică, un sos alb din: unt înmuiat amestecat cu faina pusă câte puţin până când obţineţi o pastă uniformă.

Subţiaţi cu lapte pus încet, timp în care amestecaţi fără întrerupere cu o lingură de lemn.

Dacă laptele lipseşte folosiţi zer sau smântână. Fierbeţi sosul 10 min, apoi răsturnaţi peste cartofii fierţi.

Serviţi mâncarea caldă decorată cu mărar tocat fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.