Cartofi fierbinti zdrobiti
PrinteazaCartofi fierbinti zdrobiti
In ciuda simplităţii sale, acest fel de mâncare vă va cuceri imediat. Prepararea se rezumă la câţiva cartofi mici, zdrobiţi într-un strat neted şi copţi in cuptor. Se servesc cu friptură de miel, peşte prăjit, somon afumat şi creme fraîche, drept gustare alături de diverse băuturi.
- 16 cartofi mici, rotunzi
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură seminţe de fenicul sau chimion
- 1 lingură frunze de cimbrişor sau rozmarin
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 230°C. Cartofii nu se curăţă de coajă. Se pun doar într-o cratiţă cu apă sărată, se lasă să dea în clocot şi se fierb la foc domol cam 15 minute. Trebuie să fie aproape fierţi, fără să se fi înmuiat.
Se scurg de apă şi se aranjează pe o tavă, care a fost stropită în prealabil cu puţin ulei. Fiecare cartof se zdrobeşte, până devine plat si are un diametru de două ori mai mare decât cel iniţial.
Cu ajutorul pensulei de friptură cartofii se ung cu ulei de măsline, se presară cu sare, piper, seminţe de fenicul şi cimbrişor. Se coc pe grătarul cel mai înalt al cuptorului, 20-25 de minute, până devin foarte crocanţi. Se servesc fierbinţi.