Cartofi fierti cu smantana

Printeaza

Cartofi fierti cu smantana din: cartofi, ulei, sare, smantana.

Ingrediente:Cartofi fierti cu smantana

  • 1 kg cartofi
  • 0,4 kg smâqtână (două căni)
  • 1 lingură ulei (sau unt)
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii cruzi se spală, se curătă de coajă, apoi se taie în cubuleţe mai mari. Se pun la fiert în apă cu sare. Când au fiert, se scurge apa cu multă grijă (pentru a nu-i sfărâma) şi se lasă putin să răsufle (să iasă aburul), se adaugă apoi grăsimea, smântână şi sarea.

Se lasă la foc încă 2-3 minute, după care se servesc fierbinti.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.