Cartofi in folie cu unt
PrinteazaCartofi in folie cu unt din: cartofi, usturoi, ardei, busuioc, unt, pasta de tomate, sare, piper.
- 4 cartofi mari pentru fiert
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute mic roşu
- 4 fire de busuioc
- 100 g unt moale
- lingură de pastă de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 220° C. Cartofii se spală bine, se înţeapă de jur împrejur cu o furculiţă sau o frigăruie de lemn şi se învelesc individual în folie de aluminiu.
Se coc apoi între 45 de minute şi o oră în cuptorul preîncălzit (pe şina din mijloc).
Intre timp, pentru untul cu roşii se cojeşte usturoiul şi se toacă mărunt. Ardeiul iute se spală, se taie pe lung, se îndepărtează seminţele şi se toacă mărunt.
Busuiocul se spală şi se tamponează cu un prosop de hârtie. Se aleg doar frunzuliţele şi se mărunţesc.
Intr-un castron, se amestecă untul, usturoiul, ardeiul iute şi pasta de tomate, după care se asezonează cu sare, piper şi busuioc.
Untul cu roşii se bagă la frigider. Când sunt pătrunşi, cartofii se dezvelesc parţial de folie, se crestează în partea de sus şi se ornează cu 1-2 linguri de unt condimentat.
Cartofi in folie cu unt
Pofta buna!