Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval
PrinteazaCartofi frantuzesti cu carnati si cascaval din: cartofi, oua, smantana, iaurt, carnati, unt, cascaval.
- 1 kg de cartofi
- 4 oua
- o cutie de smantana
- o cutie de iaurt
- 2 carnati
- 50 g unt
- 300 g cascaval
Mod de preparare:
Se spală cartofii cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare.
Se acoperă cu un capac şi se încearcă cu furculiţa dacă s-au fiert.
Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente. S
e taie cârnaţii rondele şi se rumenesc în sucul propriu. Se rade caşcavalul şi se pun trei ouă la fiert.
După ce s-au fiert, se lasâ în apă rece, apoi se curăţă şi se taie rondele.
După ce s-au fiert cartofii, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă.
Se taie rondele şi se aşază într-o tavă unsă cu unt.
Se pune un strat de cartofi, unul de cârnăciori, se presară caşcacvalul ras, se adaugă şi câteva rondele de ouă şi se acoperă cu un alt strat de cartofi.
Se bate oul crud şi se amestecă cu smântână şi cu iaurtul.
Crema obţinută se răstoarnă peste cartofi şi se mai presară un strat de caşcaval.
Se bagă la cuptor, iar după ce s-au rumenit, se scot şi se servesc cu iaurt sau cu smântână.
Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cartofi frantuzesti cu carnati
- cartofi frantuzesti carnati
- cartofi frantuzesti cu carnat
- cartofi frantuzesti la cuptor cu carnati
- cartofi frantuzesti
- cartofi frantuzesti cu carnati la cuptor
- retete cu carnati
Foarte buni cartofii facuti in felul asta
Foarte buni au iesit cartofii. O alternativa foarte buna si mult mai sanatoasa la cartofii prajiti.