Cartofi frantuzesti cu creveti
PrinteazaCartofi frantuzesti cu creveti din: cartofi, unt, faina, lapte, sare, creveti, usturoi, piper, marar.
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
- 30 g făină
- 150 ml lapte
- 30 g sare
- 200 g creveţi
- 50 g usturoi
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Pune cartofii la fiert, în coajă. Separat, în unt, căleşte bine creveţii, iar într-un alt recipient pregăteşte un sos alb compus din lapte, făină, pasta de usturoi şi unt.
Imediat ce s-au răcit, curăţă cartofii şi taie-i rondele. Aşază-le apoi într-o tavă tapetată cu unt, pune un strat de creveţi, condimentează, apoi iar un rând de cartofi, altul de creveţi.
Când ai terminat ingredientele, picură sosul alb deasupra şi dă totul la cuptor pentru 30 de minute.
Cartofi frantuzesti cu creveti
Pofta buna!