Cartofi frantuzesti cu somon afumat
PrinteazaCartofi frantuzesti cu somon afumat din: cartofi noi, oua fierte, smantana, branza, somon afumat, sparanghel, unt, pesmet, sare.
- 750 g cartofi noi
- 4 oua fierte
- 200 g smantana
- 300 g branza telemea
- 50 g file de somon afumat
- cateva fire de sparanghel
- 50 g unt
- 1 lingura cu pesmet
- sare
Mod de preparare:
Spala bine cartofii in apa cu sare. Indeparteaza cu grija toate impuritatile. Fierbe apoi cartoifii in coaja, in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, curata-i de coaja cat sunt calzi si taie-i in felii potrivit de groase, intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet, asaza alternativ felii de cartof si de ou fiert, dar nu pe orizontal, curm se obisnuieste, ci pe vertical.
Toarna de asupra smantana amestecata cu branza rasa (pastreaza cateva lingurite). Pune bucati de sparanghel oparite separat.
Lasa la cuptor aproximativ 35 de minute. Serveste cat este fierbinte, cu smantana si fileuri de somon facute saculet si umplute cu branza.
Cartofi frantuzesti cu somon afumat
Pofta buna!
Avand in vedere ca francezul spune ca carofii sunt precum merele pamantului ma gandesc ca aceasta reteta este una dedicata, una care e menita pentru a face ca cartofii sa fie perfecti cu somonul afumat , motiv pentru care cred ca este un rasfat!