Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan
PrinteazaCartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan din: unt, usturoi, fenicul, cartofi, smantana, lapte si parmezan.
- 50 g unt
- 3 catei de usturoi
- 2 bulbi de fenicul
- 1 kg cartofi
- 500 ml smantana
- 100 ml lapte integral
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 5/190°C. Intr-o oala topeste 50 g unt, adauga 3 catei de usturoi, tocati, si caleste 1 min. Adauga 2 bulbi de fenicul, feliati subtire, si caleste 4-5 min, pana incep sa se inmoaie.
Adauga 1 kg cartofi, curatati si taiati rondele subtiri; asezoneaza, amesteca, apoi toarna peste ei 500 ml smantana si 100 ml lapte integral. Lasa sa dea in clocot, apoi sa fiarba la foc mic 10 min, amestecand din cand in cand.
Toarna jumatate din amestec intr-un vas Jena, presara 25 g parmezan ras, acopera cu restul si presara inca 25 g parmezan. Coace 20-25 min.
Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan
Pofta buna!
Mi-ai dat o idee