Cartofi frantuzesti cu oua, smantana si pesmet
PrinteazaCartofi frantuzesti cu oua, smantana si pesmet din: cartofi, oua, smantana, unt, pesmet si sare.
Ingrediente:
- 750 g cartofi noi
- 4 ouă fierte
- 300 g smântână
- 50 g unt
- 30 g pesmet
- sare
Mod de preparare:
Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare.
După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin.
Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii.
Intr-o tavă termorezistentă unsă bine cu unt, aşază alternativ felii de cartofi şi felii de ou fiert.
Deasupra întinde jumătate din cantitatea de smântână şi pesmetul rumenit separat în unt.
Lasă la cuptor aproximativ 25 de minute, dar înainte cu 10 minute toarnă şi restul de smântână.
Serveşte cât este fierbinte.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cartofi frantuzesti cu pesmet