Cartofi gratinaţi cu aromă de pere
PrinteazaO reteta de cartofi gratinati cu aroma de pere din: ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, vin alb sec, supa, branza raclette, sare, piper, boia dulce, cartofi albi, pere, suc de lamaie si bacon.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 200 g smantana
- 150 ml vin alb sec
- 200 ml supa
- 300 g branza Raclette
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 kg cartofi albi
- 3 pere
- 2 linguri suc de lamaie
- 150 g bacon
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă şi se călesc în ulei; se toarnă smântână, vin şi supă. Se adaugă brânză rasă. Amestecul se lasă să fiarbă la foc moale, până ce se obţine un sos cremos.
Se condimentează cu sare, piper şi boia; se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se încinge cuptorul la 180°C. 2 Se decojesc cartofii, se spală şi se rad felii subţiri.
Se decojesc perele şi se taie sferturi; se curăţă de cotoare şi se taie felii, care se stropesc cu suc de lămâie pentru a nu se înnegri.
Se aşază, împreună cu cartofii, într-o formă de sufleu unsă; se sărează şi se piperează. Se toarnă deasupra sosul de brânză într-un strat uniform; se coace cca 1 oră.
După primele 30 min. se aşază deasupra baconul şi se ornează după fantezie.
Cartofi gratinaţi cu aromă de pere
Pofta buna!