Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon

Printeaza

Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon din: smantana, supa de pui, usturoi, cimbru, cartofi, bacon, ceapa si branza camembert.

Ingrediente:

  • 2 linguri de smantana pentru gatit
  • 150 ml supa de pui
  • 4 catei de usturoi, feliati fin
  • 2 linguri de cimbru tocat
  • 1,25 kg de cartofi, feliati subtire
  • 8 felii de bacon slab, taiat fasii
  • 2 cepe, feliate fin
  • 250 g branza Camembert, feliata

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Amestecă supa de pui cu smântână pentru gătit.

Presară o parte din usturoi şi din cimbru pe fundul unui vas termorezistent, suficient de mare cât să încapă în el toate ingredientele.

Asezonează, pune un strat de felii de cartofi, puţin bacon, ceapă şi felii de Camembert apoi puţin din amestecul de supă de pui cu smântână.

Continuă să aşezi pe straturi ingredientele, asezonând după fiecare strat şi terminând cu un strat de cartofi peste care pui Camembert şi cimbru.

Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 1 oră, apoi măreşte temperatura la 220°C/gaz 7 şi îndepărtează folia.

Mai coace 30-40 de minute, până când cartofii sunt moi, iar suprafaţa este rumenă.

Scoate din cuptor şi lasă deoparte 10 minute înainte de a servi.

 

Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.