Cartofi gratinati cu ansoa
PrinteazaO reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua, patrunjel si lamaie.
- 800 g cartofi
- 50 g parmezan
- 250 g caşcaval
- două ouă
- 150 ml smîntînă
- un borcănel anşoa în ulei
- două legături de ceapă verde
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- o lămîie
- unt şi pesmet pentru formă
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare şi se curăţă de coajă. Se lasă să se răcească puţin, se taie rondele mai groase şi se pun într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Se presară ceapa tocată, se condimentează, se toarnă deasupra un amestec din smîntînă, ouă, jumătate din caşcavalul ras, Se presară restul de caşcaval ras, amestecat cu parmezan şi verdeaţă tocată.
Se introduce tava în cuptor şi se coace 30 de minute la foc potrivit, sau pînă capătă o culoare aurie. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.
Fileurile de anşoa se scurg de ulei, se stropesc cu suc de lămîie şi se presară pătrunjel tocat. Se amestecă şi se servesc alături de cartofii gratinaţi, presăraţi cu verdeaţă tocată. Fileuri de ansoa se pot pune peste cartofii din tava, inainte de a’i duce la cuptor.
Poftă bună!