Cartofi gratinati cu branza ceddar
PrinteazaCartofi gratinati cu branza ceddar din: unt, cartofi, lapte, smantana, usturoi, nucsoara, sare, piper, branza ceddar, parmezan.
- 60 g unt + extra pentru uns tava
- 1 kg cartofi albi
- 300 ml lapte gras
- 250 g smântână
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- un praf de nucşoară
- sare
- piper negru
- 200 g brânză ceddar sau gruyere, tăiată în felii subţiri
- 25 g parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Unge cu unt un vas termorezistent.
Curăţă cartofii de coajă şi taie-i în felii subţiri, într-o crăticioară, amestecă laptele, smântână, usturoiul şi nucşoara. Pune pe foc şi lasă să dea în fiert, apoi toarnă compoziţia într-un bol şi lasă deoparte.
Aşază cartofii în vasul termorezistent, în straturi, presară deasupra fiecărui strat bucăţele de unt, asezonează cu sare şi piper şi pune felii de brânză. Toarnă deasupra laptele şi presară parmezanul ras.
Coace timp de 1 oră.
Pofta buna!