Cartofi gratinati cu branza
PrinteazaCartofi gratinati cu branza din: cartofi, sunca presata, unt, oua, smantana, branza telemea, branza de vaci, condimente, pesmet, piper.
- 1 kg cartofi
- 100 g sunca presata
- 50 g unt
- 2 oua intregi
- 200 g smantana
- 200 g branza telemea
- 200 g branza de vaci
- 2 lingurite condimente
- 1 lingura pesmet
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, iar când s-au răcit taie-i felii. Unge tava cu unt şi aşază cartofii. Separat, amestecă brânzeturile cu smântână, oul, şunca tăiată felii subţiri, condimentele si piperul.
Toarnă sosul de smântână şi brânză peste cartofii din tavă cât mai uniform. Presară pe deasupra pesmetul şi câteva boabe de piper. Dă la cuptor 35 de minute.
Pofta buna!