Cartofi gratinati cu carnati si cascaval
PrinteazaCartofi gratinati cu carnati si cascaval din: cartofi, carnat, lapte, frisca, cascaval, unt, sare, piper.
- 1 kg cartofi nesfaramiciosi
- 1 carnat
- 500 ml lapte
- 250 ml frisca nebatuta (smantana)
- 100 g cascaval
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 210C.Curatati cartofii, stergeti-i cu un stergar de bucatarie fara sa-i spalati si taiati-i rondele.
Puneti-i intr-o tigaie, turnati peste ei laptele si lasati-i sa fiarba 10 minute, la foc mic.Rasturnati cartofii intr-o forma unsa cu unt, adaugati frisca nebatuta sau smantana, sare si piper si presarati peste ei 80 g de cascaval ras si untul ramas, taiat bucatele.
Dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda 40 de minute.
Intre timp, puneti carnatul intr-o cratita, acoperiti-l cu apa rece si lasati-l sa fiarba incet, 40 de minute. Intepati-l cu o furculita din loc in loc, lasati-l sa se scurga si taiati-l bucati mai groase.
Asezati bucatile de carnat printre cartofi, presarati deasupra restul de cascaval ras, lasati-i inca 10 minute la cuptor sa se gratineze si serviti-i imediat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi gratinati cu carnati