Cartofi gratinati cu carnati si cascaval

Printeaza

Cartofi gratinati cu carnati si cascaval din: cartofi, carnat, lapte, frisca, cascaval, unt, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi gratinati cu carnati si cascaval

  • 1 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 1 carnat
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca nebatuta (smantana)
  • 100 g cascaval
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 210C.Curatati cartofii, stergeti-i cu un stergar de bucatarie fara sa-i spalati si taiati-i rondele.

Puneti-i intr-o tigaie, turnati peste ei laptele si lasati-i sa fiarba 10 minute, la foc mic.Rasturnati cartofii intr-o forma unsa cu unt, adaugati frisca nebatuta sau smantana, sare si piper si presarati peste ei 80 g de cascaval ras si untul ramas, taiat bucatele.

Dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda 40 de minute.

Intre timp, puneti carnatul intr-o cratita, acoperiti-l cu apa rece si lasati-l sa fiarba incet, 40 de minute. Intepati-l cu o furculita din loc in loc, lasati-l sa se scurga si taiati-l bucati mai groase.

Asezati bucatile de carnat printre cartofi, presarati deasupra restul de cascaval ras, lasati-i inca 10 minute la cuptor sa se gratineze si serviti-i imediat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cartofi gratinati cu carnati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.