Cartofi gratinati cu ceapa
PrinteazaCartofi gratinati cu ceapa din: cartofi, oua, cascaval, ceapa, smantana, carnati, sare, piper.
- 4 cartofi fierţi în coajă
- 300 g caşcaval ras
- 4 ouă
- 100 g smântână
- 1 legătură de ceapă
- 2 cârnaţi prăjiţi
- sare
- piper
- ulei, pentru uns
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci cu 50 g de smântână, cu jumătate din cantitatea de caşcaval şi cu ceapa verde tocata. Tai carnaţii după dorinţă.
Ungi o tavă cu ulei, aşezi cartofii şi peste ei pui carnaţii, potriveşti gustul de sare şi piper, torni ouăle bătute cu smântână, presari restul de caşcaval, dai tava la cuptorul încins şi ţii până când se gratinează.
Pofta buna!