Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri 200 g smântână 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental) 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri unt Sare și piper, după gust Un praf de nucșoară Mod de […]
Cartofi gratinati cu fenicul si rosii cherry
PrinteazaCartofi gratinati cu fenicul si rosii cherry din: fenicul, ulei de masline, cartofi, supa de legume, rosii cherry, parmezan.
- 2 bulbi de fenicul, capetele indepartate
- 3 linguri ulei de masline
- 1 kg cartofi, feliati subtire
- 300ml supa de legume
- 250gr rosii cherry
- 25 gr parmezan, ras
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C. Taiati feniculul in sferturi pe lungime si indepartati cotorul. Feliati subtire.
Incingeti 2 linguri ulei intr-o tigaie, asezonati feniculul si caliti pentru 5 minute.
Turnati putin ulei pe fundul unui vas ceramic, aranjati jumatate din cantitatea de cartofi in vas, asezonati bine, adaugati feniculul si apoi restul de cartofi.
Turnati supa, asezonati si stropiti cu ulei. Acoperiti vasul cu harie de copt, apoi dati la cuptor pentru 1 ora.
Scoateti vasul din cuptor si puneti rosiile deasupra.
Presarati parmezan si dati din nou la cuptor pentru 20 de minute. Serviti preparatul cald.
Cartofi gratinati cu fenicul si rosii cherry
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi gratinati cu brânză și smântână
Pofta buna!