Cartofi gratinati cu nucsoara
PrinteazaCartofi gratinati cu nucsoara din: cartofi, leurda, cascaval, lapte, unt, nucsoara.
- 1 kg cartofi
- 200 g leurdă
- 150 g caşcaval ras
- 1/2 l lapte
- 3 ouă
- 50 g unt
- sare şi piper
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Frunzele de leurdă spălate şi scurse, cu excepţia câtorva lăsate întregi, se taie fâşii. Cu cele întregi se freacă o formă nu prea adâncă, după care se unge cu unt.
Se aşază cartofii în formă, se sărează şi piperează.
Se încinge cuptorul la 200°C.
Se amestecă jumătate din cantitatea de caşcaval ras cu fâşiile de leurdă şi se presară peste cartofi. Laptele se dă într-un clocot, iar după ce s-a răcit se amestecă cu ouăle, se pune sare, piper şi nucşoară şi se toarnă peste cartofi.
Se presară deasupra caşcavalul ras rămas, restul de bucăţele de unt şi se dă la cuptor 30-35 minute.
Pofta buna!