Cartofi gratinati cu nucsoara

Printeaza

Cartofi gratinati cu nucsoara din: cartofi, leurda, cascaval, lapte, unt, nucsoara.

Ingrediente:Cartofi gratinati cu nucsoara

  • 1 kg cartofi
  • 200 g leurdă
  • 150 g caşcaval ras
  • 1/2 l lapte
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • sare şi piper
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Frunzele de leurdă spălate şi scurse, cu excepţia câtorva lăsate întregi, se taie fâşii. Cu cele întregi se freacă o formă nu prea adâncă, după care se unge cu unt.

Se aşază cartofii în formă, se sărează şi piperează.

Se încinge cuptorul la 200°C.

Se amestecă jumătate din cantitatea de caşcaval ras cu fâşiile de leurdă şi se presară peste cartofi. Laptele se dă într-un clocot, iar după ce s-a răcit se amestecă cu ouăle, se pune sare, piper şi nucşoară şi se toarnă peste cartofi.

Se presară deasupra caşcavalul ras rămas, restul de bucăţele de unt şi se dă la cuptor 30-35 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.