Cartofi gratinati cu ou, bacon si branza
PrinteazaCartofi gratinati cu ou, bacon si branza din: cartofi, oua, ceapa, ulei, lardon sau bacon afumat, vin alb, smântână pentru gătit, brânză camembert.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 5 oua
- 3 cepe
- 5 linguri ulei
- 250 g lardon sau bacon afumat
- 50 ml vin alb
- 250 g smântână pentru gătit
- 350 g brânză camembert
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o speli şi o tai solzişori. Căleşti ceapa în 2 linguri ulei şi adaugi lardonul tăiat mărunt. Când ceapa a devenit sticloasă, stingi cu vinul şi laşi să scadă sosul.
Condimentezi cu piper după gust şi laşi compoziţia să se răcească. Speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă. Separat fierbi ouăle tari. Decojeşti cartofii fierţi şi ouăle şi le tai în rondele.
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, aşezi în straturi cartofii, ceapa şi rondelele de ouă. Repeţi straturile, ultimul fiind de cartofi.
Torni smântână deasupra şi presari brânză, apoi introduci vasul în cuptor, până se rumeneşte. Consumă preparatul cald, alături de murături.
Cartofi gratinati cu ou, bacon si branza
Pofta buna!