Cartofi gratinaţi cu spanac

Printeaza

Cartofi gratinaţi cu spanac din: spanac, cartofi, cascaval, unt, usturoi, ulei, sare, piper, verdeturi.

Ingrediente:Cartofi gratinaţi cu spanac

  • 1 punga spanac congelat
  • 4-5 cartofi mari
  • 100 g cascaval (pentru graten)
  • 1 cub de unt
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • verdeturi uscate

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in coaja circa 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca.  Curata cartofii de coaja si fa-i rondele grosute. Zdrobeşte căţeii de usturoi, toacă-i mărunt şi căleşte-i în unt cu o lingură de ulei. Adau­gă spanacul peste usturoiul călit şi lasă-l să scadă.

Când e gata, lasă-l zece minute să se răcorească. într-o tavă termorezistentă, aşază un strat de felii de cartof, apoi un strat de spanac şi tot aşa până ce termini ingredien­tele. Ultimul strat să fie de cartofi. Dă la cuptor zece minute, apoi scoate, rade caşcaval şi presară verdeţuri usca­te.

Dă la cuptor pentru alte zece minute.

Cartofi gratinaţi cu spanac

Cartofi gratinaţi cu spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.