Cartofi gratinaţi cu spanac
PrinteazaCartofi gratinaţi cu spanac din: spanac, cartofi, cascaval, unt, usturoi, ulei, sare, piper, verdeturi.
- 1 punga spanac congelat
- 4-5 cartofi mari
- 100 g cascaval (pentru graten)
- 1 cub de unt
- 2 catei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
- verdeturi uscate
Mod de preparare:
Fierbe cartofii in coaja circa 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca. Curata cartofii de coaja si fa-i rondele grosute. Zdrobeşte căţeii de usturoi, toacă-i mărunt şi căleşte-i în unt cu o lingură de ulei. Adaugă spanacul peste usturoiul călit şi lasă-l să scadă.
Când e gata, lasă-l zece minute să se răcorească. într-o tavă termorezistentă, aşază un strat de felii de cartof, apoi un strat de spanac şi tot aşa până ce termini ingredientele. Ultimul strat să fie de cartofi. Dă la cuptor zece minute, apoi scoate, rade caşcaval şi presară verdeţuri uscate.
Dă la cuptor pentru alte zece minute.
Cartofi gratinaţi cu spanac
Pofta buna!