Cartofi gratinati cu pancetta
PrinteazaCartofi gratinati cu pancetta din: cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, pancetta, branza gruyere, patrunjel, oua, rosii cherry si ciuperci coapte.
Ingrediente:
- 800g de cartofi
- 1/2 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căţei de usturoi
- 75g de pancetta (sau bacon), tocată în cubuleţe
- 50g de brânză Gruyere, rasă
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
- 2 ouă, băute uşor
- roşii cherry şi ciuperci coapte, pentru servit
Mod de preparare:
Curăţă de coajă cartofii, taie-i bucăţi mari şi pune-i intr-o cratita cu apă rece sărată. Da-i in clocot 15 minute, până când sunt aproape fierti.
Intre timp, încinge uleiul de măsline într-o oală mică. Adauga ceapa, usturoiul şi un praf de sare, apoi acoperă-le şi lasă-le să se caleasca la foc mic 15-20 de minute, până când ceapa devine moale şi începe să se caramelizeze.
Dacă tinde să se lipeasca de oală, adaugă puţină apă rece. Scoate ceapa şi usturoiul, apoi prăjeşte pancetta, până când grăsimea se topeşte, iar pancetta devine crocantă.
Scurge cartofii şi lasă-i să se usuce. Când se răcesc suficient pentru a putea fi ţinuţi în mână, toacă-i în cuburi de 1 cm şi amestecă-i într-un bol împreună cu pancetta, brânza Gruyere,pătrunjelul, ouăle bătute, ceapa şi usturoiul. Asezonează din abundenţă cu piper negru.
Incinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare nonaderentă. Pune în ea amestecul de ingrediente şi apasă pe el cu dosul unei linguri. Prăjeşte-l la foc mediu 15 minute, până când se rumeneşte dedesubt.
Transferă mâncarea pe o farfurie, apoi pune-o la loc în tigaie, cu partea rumenită în sus.
Las-o alte 15 minute, până când devine aurie şi fierbinte. Serveşte-o cu roşii şi ciuperci coapte.
Cartofi gratinati cu pancetta
Pofta buna!