Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan
PrinteazaO reteta de Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan din: praz, ciuperci, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, cartofi rosii, smantana, oua, parmezan si nucsoara.
- 2 fire praz
- 200 g ciuperci Champignon
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri unt
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper
- 500 g cartofi roşii
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 50 g parmezan ras
- nucşoară măcinată
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se pregătesc legumele şi ciupercile. Se taie prazul rondele, iar ciupercile se taie felii. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se căleşte cu prazul în unt încins. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc împreună 2-3 min.
Apoi se adaugă pătrunjelul, sare şi piper. Se aşază totul într-o formă unsă. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii subţiri. Se aşază peste legumele din formă, ca ţiglele pe acoperiş.
Se amestecă smântână cu ouă şi parmezan; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se toarnă peste cartofi şi se coace la cuptor cca 45 de minute, până ce se rumeneşte.
Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan
Pofta buna!