Cartofi gratinati cu smantana

Printeaza

Cartofi gratinati cu smantana din: cartofi, usturoi, smantana, oua, mustar, ulei, ceapa, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi gratinati cu smantana

  • 7-8 cartofi
  • 2 căţei usturoi
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli cartofii bine sub jet de apă rece, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi ii cureţi de coajă, apoi îi tai felii subţiri.

Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi feliile de cartofi în straturi, presari printre ei usturoiul zdrobit, ceapa verde tocată fin, sare şi piper, după gust.

Stropeşti cu ulei ultimul strat de cartofi, acoperi cu smântână bătută cu muştar şi ouă, apoi introduci vasul în cuptorul încins în prealabil, aproximativ 40 de minute.

Serveşti cartofii calzi, decoraţi cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.