Cartofi gratinati cu smantana
PrinteazaCartofi gratinati cu smantana din: cartofi, usturoi, smantana, oua, mustar, ulei, ceapa, patrunjel, sare, piper.
- 7-8 cartofi
- 2 căţei usturoi
- 100 g smântână
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă muştar
- 2-3 fire de ceapă verde
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli cartofii bine sub jet de apă rece, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi ii cureţi de coajă, apoi îi tai felii subţiri.
Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi feliile de cartofi în straturi, presari printre ei usturoiul zdrobit, ceapa verde tocată fin, sare şi piper, după gust.
Stropeşti cu ulei ultimul strat de cartofi, acoperi cu smântână bătută cu muştar şi ouă, apoi introduci vasul în cuptorul încins în prealabil, aproximativ 40 de minute.
Serveşti cartofii calzi, decoraţi cu pătrunjel verde.
Pofta buna!