Cartofi şi gulii cu perişoare

Printeaza

Cartofi si gulii si perisoare din: gulii, cartofi, carne de porc, gris, galbenus, condiment vegetal, ulei, unt, faina, lapte si cascaval.

Ingrediente:

  • 2 gulii
  • 2 cartofi mai mari
  • 300 g carne de porc tocată
  • 2 linguri griş
  • 1 gălbenuş
  • sare şi piper
  • puţin condiment vegetal
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură cu vârf unt
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • 300 ml lapte
  • 50 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Cartofi şi gulii cu perişoare: Cureţi cartofii şi guliile, le tai cubuleţe şi le fierbi în apă cu sare, timp de 10 minute.

Ames­teci carnea tocată cu grisul şi gălbenuşul, sărezi şi piperezi după gust.

Faci din amestec perişoare şi le prăjeşti în ulei. Din apa în care ai fiert cartofii şi guliile, iei 2-3 linguri şi dizolvi condiment vegetal, după gust.

Intr-o cratiţă, pui untul la topit şi adaugi făina. O rumeneşti şi pui condimentul vegetal dizolvat.

Adaugi şi laptele şi amesteci în­continuu. Poţi adăuga şi pătrun­jel verde tocat mărunt.

Apoi pre­sari şi caşcaval ras, sare, piper şi omogenizezi. în acest sos pui cartofii, guliile, perişoarele şi dai preparatul la cuptor timp de 10 minute. în loc de gulii poţi pune conopidă.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.