Cartofi cu hering afumat

Printeaza

O reteta de cartofi cu hering afumat din: cartofi, rosii, hering afumat, masline, ceapa rosie, ulei de masline, otet, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 5 cartofi mari
  • 2 rosii
  • 300 g hering afumat
  • 100 g masline fara samburi
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml otet
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii şi, fără a-i curăţa de coajă, puneţi-i la fiert în 3 litri de apă, cu 1 linguriţă sare. După ce cartofii au fiert, curăţaţi-i de coajă şi tă- iaţi-i în bucăţi mai mari. Curăţaţi peştele de pieliţa de la exterior, de eventualele oscioare şi tăiaţi-l în bucăţi mai mari.

Puneţi într-un castron cartofii şi peştele, adăugaţi ceapa roşie curăţată, spălată şi tăiată rondele, măslinele tăiate în feliuţe, uleiul de măsline, oţetul şi pătrunjelul tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi prin răsturnare, cu grijă, pentru a nu sfărâma prea mult cartofii.

Ser­viţi cu salată verde si ornaţi cu feliute de lămâie.

Cartofi cu hering afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.