Cartofi cu hering afumat
PrinteazaO reteta de cartofi cu hering afumat din: cartofi, rosii, hering afumat, masline, ceapa rosie, ulei de masline, otet, patrunjel, sare si piper.
- 5 cartofi mari
- 2 rosii
- 300 g hering afumat
- 100 g masline fara samburi
- 1 ceapa rosie
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml otet
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bine cartofii şi, fără a-i curăţa de coajă, puneţi-i la fiert în 3 litri de apă, cu 1 linguriţă sare. După ce cartofii au fiert, curăţaţi-i de coajă şi tă- iaţi-i în bucăţi mai mari. Curăţaţi peştele de pieliţa de la exterior, de eventualele oscioare şi tăiaţi-l în bucăţi mai mari.
Puneţi într-un castron cartofii şi peştele, adăugaţi ceapa roşie curăţată, spălată şi tăiată rondele, măslinele tăiate în feliuţe, uleiul de măsline, oţetul şi pătrunjelul tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi prin răsturnare, cu grijă, pentru a nu sfărâma prea mult cartofii.
Serviţi cu salată verde si ornaţi cu feliute de lămâie.
Cartofi cu hering afumat
Pofta buna!