Cartofi cu hrean si macrou
PrinteazaCartofi cu hrean si macrou din: fileuri de macrou, ulei, piper cayenne, boia dulce, coriandru, zahar brun, mustar, sos tabasco, otet de vin rosu, sare, piper, cartofi, smantana, hrean, ceapa.
macrou:
- 8 fileuri mici de macrou
- 80 ml ulei
- 1 praf piper de Cayenne
- 2 lingurite boia dulce
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita mustar iute
- cateva picaturi sos picant tabasco
- 2 lingurite otet de vin rosu
- sare
- piper
cartofi:
- 800 g cartofi mici fierti in coaja
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 linguri smantana
- 2 linguri hrean ras
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- 1 ceapa rosie decojita si tocata
- 2 linguri ceapa verde tocata
Mod de preparare:
Se aşază fileurile cu pielea în sus şi se crestează de câteva ori. Se pune deoparte o lingură de ulei; restul se amestecă într-un castron cu piper de Cayenne, boia şi celelalte ingrediente, în afară de sare şi piper. Se încinge cuptorul la 190 °C.
Se unge o formă cu uleiul pus deoparte şi se pun bucăţile de peşte cu pielea in jos; se ung apoi bucatile cu amesteculd e ulei si se coc la cuptor circa 20-25 de minute. Se stropesc din cand in cand cu sos.
Se taie în jumătăţi cartofii şi se prăjesc într-o tigaie mare cu ulei de măsline, cca 10 min. Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Intr-un castron se amestecă smântână cu hrean, ulei de măsline, sare şi piper.
Se adaugă ceapa roşie şi ceapa verde şi se toarnă sosul peste cartofi. Se servesc alături de peşte.
Cartofi cu hrean si macrou
Pofta buna!