Cartofi in malai

Printeaza

Cartofi in malai din: cartofi, unt, ulei, otet, malai, sare, piper, paprika, legume.

Ingrediente:Cartofi in malai

  • 4-5 cartofi
  • 1 cub de unt topit
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de oţet de vin sau de mere
  • 1 lingură mălai
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 linguriţă rasă de amestec de legume deshidratate
  • 1/2 linguriţă paprika
  • piper

 

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 °C (cu ventilaţie) sau 220 °C (căldura sus-jos).

Spălăm 4-5 cartofi medii spre mici, îi ştergem şi îi tăiem în 6. Ii punem într-un bol, turnăm 1 cub de unt topit, 3 linguri ulei de măsline şi 1 lingură de oţet de vin sau de mere, amestecăm.

Adăugăm 1 lingură mălai, 1 linguriţă rasă de sare, 1 linguriţă rasă de amestec de legume deshidratate, câte 1/2 linguriţă paprika, piper proaspăt răşnit, eventual şi pudră de usturoi şi amestecăm astfel încât cartofii să fie acoperiţi.

Se repartizează într-un singur strat în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.