Cartofi in malai
PrinteazaCartofi in malai din: cartofi, unt, ulei, otet, malai, sare, piper, paprika, legume.
- 4-5 cartofi
- 1 cub de unt topit
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură de oţet de vin sau de mere
- 1 lingură mălai
- 1 linguriţă rasă de sare
- 1 linguriţă rasă de amestec de legume deshidratate
- 1/2 linguriţă paprika
- piper
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 200 °C (cu ventilaţie) sau 220 °C (căldura sus-jos).
Spălăm 4-5 cartofi medii spre mici, îi ştergem şi îi tăiem în 6. Ii punem într-un bol, turnăm 1 cub de unt topit, 3 linguri ulei de măsline şi 1 lingură de oţet de vin sau de mere, amestecăm.
Adăugăm 1 lingură mălai, 1 linguriţă rasă de sare, 1 linguriţă rasă de amestec de legume deshidratate, câte 1/2 linguriţă paprika, piper proaspăt răşnit, eventual şi pudră de usturoi şi amestecăm astfel încât cartofii să fie acoperiţi.
Se repartizează într-un singur strat în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 20 de minute.
Pofta buna!