Cartofi in sos alb cu ghebe
PrinteazaCartofi in sos alb cu ghebe din: cartofi, piper, ghebe, cimbru, foi de dafin, sare, ulei de floarea soarelui, usturoi, otet, patrunjel, marar si rozmarin.
- 800 g cartofi cu coaja rosie
- piper negru boabe si macinat
- 400 g ghebe
- o lingurita cimbru uscat
- 1-2 foi de dafin
- sare
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 5-6 catei de usturoi
- 4-5 lingurite otet
- patrunjel si marar proaspat
- 1-2 fire rozmarin
Mod de preparare:
Se curăţă ghebele şi se spală bine în 5-6 ape. Se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Separat, se pun 1-21 de apă la fiert, cu sare.
Când a început să clocotească, se pun ghebele şi se lasă să se opărească aproximativ 40 de minute. Se spală şi se curăţă cartofii, se taie rondele şi se aranjează în tavă.
Se stropesc cu ulei şi apă şi se condimentează cu sare, piper, usturoi măcinat, cimbru şi foi de dafin.
Cartofii se acoperă cu o folie sau cu un capac şi se lasă în cuptor, la 120 ° C aproximativ 60 de minute. Cu 5-10 minute înainte de a se opri cuptorul, se scoate folia şi se lasă să se rumenească.
După ce au fiert ghebele, se scot cu spumiera, se scurg şi se prepară cu oţet, ulei de măsline, sare şi usturoi pisat. Salata de ghebe se serveşte cu cartofii copţi. Se ornează cu mărar, pătrunjel şi rozmarin.
Cartofi in sos alb cu ghebe
Pofta buna!