Cartofi in vin
PrinteazaCartofi in vin din: cartofi, ceapa, ulei, vin, sare, piper, patrunjel.
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 3 linguri de ulei de unt
- 200 ml vin alb
- 250 ml supă de legume
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- 1/2 de legătură de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii foarte subţiri. Acestea se tamponează cu prosoape de hârtie pentru a se usca.
Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Se topeşte uleiul de unt într-o cratiţă, în care se căleşte apoi ceapa. Se adaugă feliile de cartofi şi se prăjesc bine împreună cu ceapa, până când devin aurii si crocante.
Vinul, zeama de legume şi foaia de dafin se adaugă peste cartofi şi se lasă totul aproximativ 20 de minute la fiert, cu capac. Apoi se ia capacul şi se lasă compoziţia mai departe pe foc pentru ca lichidul să scadă.
Se scoate frunza de dafin şi se asezonează cartofii cu sare şi piper. Pe deasupra se presară pătrunjelul.
Cartofii în vin se servesc ca garnitură la carne prăjită sau la legume.
Cartofi in vin
Pofta buna!