Cartofi inăbuşiţi cu roşii

Printeaza

Cartofi inăbuşiţi cu roşii din: cartofi, rosii, ceapa, ulei, faina, cimbru, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Cartofi inăbuşiţi cu roşii

  • 400 g cartofi
  • 250 g roşii
  • 150 g ceapă
  • ulei
  • 1 lingură făină
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaugi făina, cim­brul, piperul, sarea, foaia de dafin şi cartofii rumeniţi.

Stingi totul cu apă fierbinte cât să acopere cartofii şi laşi să fiarbă la foc mic, cu capac. După ce s-au înmuiat cartofii, adaugi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate bucăţi.

Laşi totul să mai dea în câteva clocote şi iei vasul de pe foc. Serveşti cu pătrunjel verde tăiat fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.