Cartofi inăbuşiţi cu roşii
PrinteazaCartofi inăbuşiţi cu roşii din: cartofi, rosii, ceapa, ulei, faina, cimbru, sare, piper, dafin.
- 400 g cartofi
- 250 g roşii
- 150 g ceapă
- ulei
- 1 lingură făină
- cimbru
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaugi făina, cimbrul, piperul, sarea, foaia de dafin şi cartofii rumeniţi.
Stingi totul cu apă fierbinte cât să acopere cartofii şi laşi să fiarbă la foc mic, cu capac. După ce s-au înmuiat cartofii, adaugi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate bucăţi.
Laşi totul să mai dea în câteva clocote şi iei vasul de pe foc. Serveşti cu pătrunjel verde tăiat fin.
Poftă bună!