Cartofi indieni picanti
PrinteazaCartofi indieni picanti din: cartofi dulci, ardei iute, ulei de masline, chimion, garam masala, ceapa, lime, zahar, lipii sau tortillas, iaurt, coriandru.
- 4 cartofi dulci, tăiaţi în felii groase
- 1 ardei iute roşu, tocat fin
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe seminţe de chimion
- 1 lingură de garam masala
- 1 ceapă roşie, feiiată subţire
- sucul de la 1 lime
- 2 linguriţe de zahăr
- 6-9 lipii sau tortillas
- 150ml de iaurt natural
- 1 legătură mare de coriandru
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. (Cartofii se amestecă bine cu ardeiul iute, o lingură de ulei, seminţele de chimion, garam maşala, sare şi piper din abundenţă; se aşază pe o tavă.
Se coc 25-35 de minute (se întorc pe partea cealaltă la jumătatea timpului), până devin fragezi şi aurii.
Intre timp, se prăjeşte ceapa în uleiul rămas, pentru câteva minute până ce devine parţial moale, se adaugă amestecând în acelaşi timp sucul de lime şi zahărul, sare şi piper, apoi se închide focul.
Se încălzesc lipiile urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se adaugă vreo două felii de cartof pe fiecare, peste care se împrăştie ceapă, iaurt şi o mână de frunze de coriandru.
Se rulează şi se mănâncă.
Pofta buna!