Cartofi insiropati cu cidru
PrinteazaCartofi insiropati cu cidru din: cartofi, ulei de masline, usturoi, cimbru, cidru, supa de pui.
- 6 cartofi făinoşi medii
- 25g de unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi striviţi
- câteva fire de cimbru
- 300ml de cidru 300ml
- supă de pui
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie un pic pe lungime, astfel încât să aibă două faţete. Se încing untul şi uleiul într-o tigaie destul de mare să cuprindă toţi cartofii. Când grăsimea s-a încins, se prăjesc cartofii pe ambele părţi 10-15 minute, până capătă o culoare auriu închis, apoi se adaugă usturoiul.
Se toarnă în tigaie suficient cidru şi supă de pui încât să acopere cartofii pe jumătate. Se fierb 20 de minute, se întorc şi se fierb pe cealaltă parte încă 20 de minute. Se mai adaugă cidru şi supă când lichidul scade. In timp ce carnea de porc se odihneşte, se dau la cuptor încins la 180° C/gaz 4 până ce se pătrund şi a mai rămas puţin lichid, 10 minute.
Cartofi insiropati cu cidru
Pofta buna!