Cartofi la cuptor cu carnaciori

Printeaza

Cartofi la cuptor cu carnaciori din: cartofi, ulei, sare, piper, cimbru, boia, salata, ceapa, otet, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi la cuptor cu carnaciori

  • 1 kg cartofi noi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 4 boia de ardei iute

Pentru servit:

  • 1 salată verde
  • 2 fire de ceapă verde
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • cârnăciori de casă

 

Mod de preparare:

Spală bine cartofii. Dacă sunt mai mici lasă-i întregi, dacă sunt mai mari, taie-i în două. Pune-i într-un castron, adaugă puţin ulei, sare, piper şi cimbru şi amestecă bine ca să se acopere pe toate părţile.

Pune-i într-o tavă şi dă-i la cuptorul încălzit 30 minute. Intoarce-i şi mai coace-i 20 de minute. Presară boiaua şi mai coace-i 2 minute.

Intre timp pregăteşte salata. Spală salata verde, rupe-o cu mâna şi pune-o într-un bol. Separat pregăteşte dressing-ul din ulei, oţet, sare şi piper. Taie ceapa şi adaug-o peste salată. Toarnă dressing-ul şi amestecă.

Serveşte cartofii cu salată şi cârnăciori prăjiţi sau la grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.