Cartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel

Printeaza

Cartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel din: cartofi, patrunjel verde, margarina, ceapa, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel

  • un kg cartofi tăiaţi în cubuleţe de 2 cm
  • două fire de pătrun­jel verde
  • 40 g margarina
  • o ceapă mare tocată
  • zeama şi coaja rasă de la o lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert timp de trei minute, după care se scurg. Intr-o cratiţă se topeşte margari­na, se prăjeşte ceapa până devine sti­cloasă, se adaugă zeama de lămâie, pătrunjelul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.

Se pun şi cartofii şi, din când în când, se întorc uşor cu lingura, având grijă ca tot timpul să fie acoperiţi de sos. Se scot, se pun într-o tavă de budincă, se dau la cuptor, unde se lasă să se rumenească.

Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

Cartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.