Cartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel
PrinteazaCartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel din: cartofi, patrunjel verde, margarina, ceapa, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper.
- un kg cartofi tăiaţi în cubuleţe de 2 cm
- două fire de pătrunjel verde
- 40 g margarina
- o ceapă mare tocată
- zeama şi coaja rasă de la o lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert timp de trei minute, după care se scurg. Intr-o cratiţă se topeşte margarina, se prăjeşte ceapa până devine sticloasă, se adaugă zeama de lămâie, pătrunjelul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.
Se pun şi cartofii şi, din când în când, se întorc uşor cu lingura, având grijă ca tot timpul să fie acoperiţi de sos. Se scot, se pun într-o tavă de budincă, se dau la cuptor, unde se lasă să se rumenească.
Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
Pofta buna!