Cartofi la tava cu carne de ied
PrinteazaCartofi la tava cu carne de ied din: cartofi albi, unt, usturoi, sare, piper, oregano, carne de miel, sau de ied, condiment vegetal.
- 1,5 kg cartofi albi
- 60 g unt
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- oregano
- 1,5 kg carne de miel sau de ied
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi speli în apă rece apoi îi tai în patru, într-o oală pui apă pe foc, cu puţină sare şi condiment vegetal. Când a atins punctul de fierbere adaugi cartofii şi îi laşi să fiarbă pe foc mic timp de 20 minute.
Carnea o porţionezi în 6 bucăţi şi o ţii 10 minute în apă cu sare, foi de dafin şi oregano, după care o scoţi şi o laşi la zvân- tat, cât pregătiţi cartofii. Cuptorul îl încălzeşti la 180°C. Ungi o tavă cu o parte din unt, pui usturoiul zdrobit şi adaugi cartofii fierţi.
Din loc în loc, mai pui bucăţele de unt şi presari piper şi oregano. Deasupra pui carnea de ied sau de miel. Vasul îl acoperi cu folie de aluminiu şi îl introduci în cuptor timp de 15 minute până când cartofii capătă o culoare aurie. Dacă doreşti să fie cartofii mai crocanţi, iei folia şi mai laşi tava timp de 5 minute în cuptor.
Pofta buna!