Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi
PrinteazaCartofi la tigaie cu ceapa si usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 500 g cartofi
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi
- 350 g roşii
- 30 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel tocat pentru ornat
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă bine cu o periuţă. Ceapa se cojeşte şi se taie cubuleţe, iar usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte.
Roşiile se spală, se îndepărtează cotorul, iar pulpa se taie cubuleţe. Cartofii se prăjesc bine într-o tigaie cu ulei încins, după care se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc toate ingredientele împreună.
Se adaugă în tigaie cuburile de roşii, apoi compoziţia se prăjeşte la foc mic circa 20 de minute. Se condimentează cu sare şi piper şi se ornează cu pătrunjel.
Pofta buna!