Cartofi noi cu lamaie si unt aromat din: unt, chives, lamaie, cartofi noi. Mod de preparare: Se amestecă 25g de unt topit cu 1 lingură de chives tocate şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Se fierb 1,5kg de cartofi noi în apă cu sare până devin fragezi, se scurg şi se răstoarnă pe o […]
Cartofi cu lamaie – Cartofi lemonata
PrinteazaCartofi lemonata
Potrivit unei zicale despre bucătăria grecească, poţi amesteca ulei de măsline, suc de lămâie si oregano cu rumeguş; chiar şi aşa rezultatul va fi o mâncare gustoasă.
Cartofii sunt, din fericire, mai uşor de digerat decât rumeguşul.
Cartofii lemonata constituie o garnitură grecească tradiţională, care poate fi combinată, în principiu, cu orice fel de mâncare principal. Ea este, de asemenea, nespus de uşor de preparat.
Bucăţi de cartofi se dau printr-un amestec de ulei de măsline, suc de lămâie şi oregano şi se coc apoi la cuptor. Sucul de lămâie face cartofii mai zemoşi şi îi împiedică să devină prea crocanţi.
Rezultatul este o mâncare caldă şi moale, care abundă în arome.
Lemonata este atât de uşor de combinat cu alte mâncăruri, pentru că ingredientele ei sunt foarte maleabile: peştele se simte la fel de bine în suc de lămâie ca în apă, iar gustul cărnii de orice fel (viţel, pui, vită sau porc) profită de pe urma aromei de oregano.
Există foarte puţine mâncăruri al căror gust nu este îmbunătăţit cu ajutorul câtorva stropi de ulei de măsline.
poate iti place si:
Cartofi noi cu lamaie si unt aromat
Chiftele de cartofi cu sos de lamaie
Chiftele de cartofi cu sos de lamaie din: cartofi, faina, oua, ceapa, ulei, lamaie, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 3 linguri de faina 3 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 lamaie verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au […]
Pofta buna!