Cartofi marinaresti

Printeaza

Cartofi marinaresti din: cartofi, costita, ceapa, unt, faina, vin rosu, zeama de carne, foi de dafin, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi marinaresti

  • 1,2 kg cartofi
  • 300 g costita slaba
  • 200 g ceapa
  • 80 g unt
  • 25 g faina
  • 350 ml vin rosu
  • 250 ml zeama de carne
  • foi de dafin
  • 10 g usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • pi­per

 

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pastreaza in apa rece. Intr-o cratita cu capac se rumenesc feliile de costita si ceapa taiata.

Se adauga apoi faina si se rumeneste bine. Se adauga vin rosu si zeama de carne, amestecand bine. Se lasa sa clocoteasca, se adauga carto­fii, dafinul, patrunjelul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Se acopera vasul si se lasa pe foc circa 45-50 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buni cartofii cu costita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.