Cartofi nemtesti
PrinteazaCartofi nemtesti
- 700 g cartofi
- 1/2 lingură unt
- 2 linguri smîntînă
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbem cartofii, îi curăţăm de coajă, îi sfărîmăm mărunt şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Apoi adăugăm smîntînă, îi punem într-un vas şi. îi dăm la cuptor pentru 10-15 minute.
După ce cartofii se îmbibă cu smîntînă, îi mutăm într-o formă joasă cu pereţii groşi (vas de sticlă rezistentă la foc, de aramă sau de piatră), unsă mai înainte cu unt şi presărată cu pesmet pisat şi cernut, şi îi dăm la cuptor.
Cînd cartofii se desfac de pereţii formei, îi scoatem într-o farfurie şi îi servim la orice friptură de vacă, viţel. pasăre, (gîscă sau raţă), sau ca un fel de mîncare.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi nemtesti
- cartofi nemtesti cuptor