Cartofi noi copţi cu barbun umplut
PrinteazaCartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi.
Ingrediente:
- 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g
- 200 g de masline negre fara samburi
- 4 fileuri de ansoa scurse de ulei
- 60 g de rosii uscate la soare
- 2 catei de usturoi, curatati si tocati mare
- 5 linguri de ulei de masline si inca putin pentru uns
- sare de mare si piper negru
cartofi copti:
- 1 kg de cartofi noi mici, taiati pe din doua
- 2 lamaie, taiate pe din doua si apoi in sferturi
- cateva fire de rozmarin
- 6 catei de usturoi cu coaja
- 3 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Coaceţi mai întâi cartofii noi. Preîncălziţi cuptorul la 200°C [cuptor electrici/treapta 6 (cuptor cu gaz).
Intr-o tavă mare, puneţi cartofii, bucăţile de lămâie, rozmarinul, usturoiul şi uleiul de măsline.
Asezonaţi cu sare şi piper şi amestecaţi bine. Daţi tava la cuptor aproximativ o oră, până când cartofii devin crocanţi pe dinafară şi moi şi pufoşi pe dinăuntru.
Cu aproximativ 20 de minute înainte să fie gata cartofii, scurgeţi bine peştele şi uscaţi-l.
Puneţi într-un blender măslinele, anşoa, roşiile uscate, usturoiul şi 2 linguri de ulei de măsline şi amestecaţi până obţineţi o pastă.
Umpleţi bucăţile de peşte cu o cantitate consistentă de pastă de anşoa şi de măsline, apoi ungeţi suprafaţa peştelui cu restul de ulei de măsline şi asezonaţi cu sare şi piper.
Aşezaţi peştele într-o tavă unsă cu ulei şi lăsaţi-l la cuptor 15-20 de minute, în funcţie de grosime, până se pătrunde bine – carnea trebuie să rămână tare la o apăsare uşoară.
Impărţiţi cartofii copţi pe platouri calde, iar lângă ei aşezaţi câte un barbun umplut. Serviţi cu o salată verde uşoară.
Cartofi noi copţi cu barbun umplut
Pofta buna!