Cartofi noi crocanţi la cuptor
PrinteazaO reteta gustoasa de cartofi cu: capere, masline negre, cimbru frunze, rozmarin, ulei de masline, otet din vin alb.
- 1 kg de cartofi noi
- o mână de capere mici
- 2 mâini de măsline negre, curăţate de sâmburi
- 1 lingură de frunze de cimbru
- o legătură mică de rozmarin, ruptă în bucăţele
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de oţet din vin alb
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 9. Se fierb cartofii până se înmoaie, aproximativ 12 minute. Se scurg, se înjumătăţesc şi se răstoarnă într-un bol.
Se adaugă caperele, măslinele şi ierburile, apoi stropesc cu cea mai mare parte din ulei şi se asezonează. Se zdrobind uşor cartofii.
Se tapetează o formă de copt cu pergament, având grijă să lăsaţi o porţiune de foaie atârnând pe margini. Se răstoarnă amestecul de cartofi în formă şi se presează.
Se amestecă oţetul cu restul de ulei, se stropeşte peste cartofi şi se dă totul la cuptor pentru 40 de minute, până se rumeşte.
Cartofi noi crocanţi la cuptor
Pofta buna!