Cartofi noi cu ceapă roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa rosie, fenicul, boia dulce, usturoi, busuioc uscat, ulei de masline, seminte de chimen, branza cu mucegai, seminte de fenicul, sare, piper.
- 1 kilogram cartofi noi
- 4 cepe roşii
- un fenicul
- boia dulce
- 5 căţei de usturoi
- o lingură rasă cu busuioc uscat
- 75 ml ulei de măsline
- o linguriţă cu seminţe de chimen
- 200 g brânză cu mucegai
- seminţe de fenicul
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine de pământ cu un burete şi apă călduţă, se clătesc şi se taie jumătăţi. Se scurg de apă, se pun într-un bol mai mare şi se presară cu o linguriţă de boia dulce.
Se adaugă o linguriţă cu seminţe de fenicul, chimen şi busuiocul uscat. Cepele roşii se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi şi se pun în bol.
Feniculul şi usturoiul se curăţă, se spală, se taie felii şi se presară peste cartofi. Se adaugă uleiul de măsline, se presară sare şi piper după gust şi se amestecă totul.
Se toarnă într-o tavă înaltă, se introduce în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 30-45 de minute.
Se scot din cuptor, se lasă să se răcească 5 minute şi se servesc imediat.
Cartofi noi cu ceapă roşie
Pofta buna!