Cartofi noi cu dovlecei (varianta)
PrinteazaCartofi noi cu dovlecei din: cartofi noi, dovlecei, branza topita, lapte, ou, cimbru, ulei.
- 6 cartofi noi
- 2 dovlecei de mărime medie
- 2 triunghiuri de brânză topită
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit de cimbru uscat
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii şi dovleceii se spală foarte bine; cartofii se curăţă de coajă, dar dovleceii nu. Se taie rondele cât mai subţiri, care se aşază intercalat într-un vas de cuptor.
Se toarnă uleiui, sare şi puţin cimbru. Să amestecă şi se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute.
Carnea se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se presară cu sare şi piper. Intr-o tigaie se pun două linguri de ulei la încins şi untul.
Apoi se rumeneşte carnea pe toate părţile şi se transferă într-o tavă de cuptor, cu tot cu grăsimea din tigaie.
Se toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor 2 ore, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă.
Intr-un tuci se pune ulei şi o crenguţă de rozmarin. Se lasă să se încingă şi să sfârâie rozmarinul, după care se scoate cu o paletă.
Se pun cartofii la prăjit.
Se scot într-un castron şi se presară cu rozmarin.
Cartofi noi cu dovlecei
Pofta buna!