Cartofi noi cu dovlecei (varianta)

Printeaza

Cartofi noi cu dovlecei din: cartofi noi, dovlecei, branza topita, lapte, ou, cimbru, ulei.

Ingrediente:Cartofi noi cu dovlecei

  • 6 cartofi noi
  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 2 triunghiuri de brânză topită
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit de cimbru uscat
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii şi dovleceii se spală foarte bine; cartofii se curăţă de coajă, dar dovleceii nu. Se taie rondele cât mai subţiri, care se aşază intercalat într-un vas de cuptor.

Se toarnă uleiui, sare şi puţin cimbru. Să amestecă şi se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute.

Carnea se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se presară cu sare şi piper. Intr-o tigaie se pun două linguri de ulei la încins şi untul.

Apoi se rumeneşte carnea pe toate părţile şi se transferă într-o tavă de cuptor, cu tot cu grăsimea din tigaie.

Se toarnă vinul, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor 2 ore, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă.

Intr-un tuci se pune ulei şi o crenguţă de rozmarin. Se lasă să se încingă şi să sfârâie rozma­rinul, după care se scoate cu o paletă.

Se pun cartofii la prăjit.

Se scot într-un castron şi se presară cu rozmarin.

 

 

Cartofi noi cu dovlecei

Cartofi noi cu dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.